Relevante/Interessante links

For at give lidt baggrundsviden om de planlagte besøg, samt lidt informativ/-underholdende video klip, så har jeg lagt nogle af de links ind her, som jeg har gjort brug af i min planlægning.

 

 

Sapa Tourism

Sapa & Lao Cai

Baggrundsinformation om de mange etniske grupper som lever i området omkring Sapa og Lao Cai i det aller norligste Vietnam.

Halong Bay (YouTube) Ha Long Bugten

Ha Long-bugten er et vandareal beliggende i Quang Ninh provinsen i Vietnam. Bugten har en kyststrækning på 120 kilometer.

Bugten ligger 170 kilometer øst for Vietnams hovedstad Hanoi og udgør den nordvestlige del af Tonkin-bugten.

Angkor Wat, th lost city (YouTube, National Geo.)

 

Angkor Wat (YouTube, BBC)

 

Angkor Wat

Et af verdens vidundere, et tempel kompleks i Siam Reap, Cambodia.

Et tempelkompleks der ligger nogle få kilometer nord for den moderne by Siem Reap. Templet er bygget til kong Suryavarman 2. i begyndelsen af det 12. århundrede som hans statstempel. Udenom templet lå hovedstaden, bestående af nu forsvundne træbygninger.
Templet anses for det arkitektoniske højdepunkt i den klassiske khmerkultur.

Phnom Penh

Phnom Penh

er hovedstaden i Cambodja. Byen har ca. 1 million indbyggere. Det berygtede torturfængslel, og nu museum, S-21 ligger i byen

Vientiane, Laos

Vientiane

er hovedstad i det sydøstasiatiske land Laos og ligger ved Mekongfloden. Floden danner her grænse til Thailand. Der er ca. 200.000 indbyggere (2005).

Vientiane blev hovedstad i Lan Xang i 1560 da kong Setthathirath etablerede den. Da Lan Xang faldt sammen i 1707 blev Vientiane et selvstændigt kongedømme. I 1779 blev byen erobret af den siamesiske general Phraya Chakri og den blev en siamesisk vasalstat. Vientiane blev fransk i 1893 og hovedstad over det franske Laos i 1899.

Gibbon Experience 

 

 YouTube video 1

 

 YouTube video 2

 

 YouTube video 3

Gibbon Experience project, Bokeo, Laos. I den beskyttede regnskov Bokeo, financieres et økon-udviklingsprojekt via begrænset turisme i området. Et system af stål-wires forbinder et antal træhytter, placeret i trækronerne 30-40m over jorden. Wooouuhhh....
Se videoklippene :-)

 

 

 

 

www.krog-larsen.dk © 2010 • Privacy Policy • Terms of Use

www.krog-larsen.dk